Ekström och Söner AB säljer nu tillbehör från Scosche

Skrivet av swedenrescue 2018-09-11 0 Kommentarer

Ekström & Söner AB är en etablerad och välrenommerad totalleverantör av produkter för dig som jobbar inom ventilation, kyla, fastighetsteknik samt el och styr.

Det känns väldigt roligt att Ekström & Söner valt att hålla en röd tråd i sitt sortiment av produkter med hög kvalitet och därför hittar du bara våra proffsprodukter i deras butik.
 

"På 50-talet startades Ekström & Son av Ernst Magnus Ekström etablerad på Upplandsgatan, på den tiden var bolaget ett utpräglat maskinservice bolag, med Stockholms alla verkstadsbolag som kunder.

Ända sen starten har även Sven Ekström varit verksamma i bolaget. Sedermera började även Rene Ekström och därefter Alex Ekström. Då ändrades även bolagsnamnet till Ekström & Söner AB.

På 60-70 talet var bolaget med om att lägga om Stockholm från
likspänning till växelspänning, under dessa år fick bolaget stora erfarenheter av att lösa alla möjliga eldriftsproblem.  När sedan Benzler & Co flyttade till Norrköping på 70-talet blev Ekström & Söner AB lagerhållare av transmissioner i Stockholm, samtidigt blev Ekström & Söner AB även återförsäljare för ASEA sedemera ABB.

Under hela 70-80 talet ökades sortimentet och lagret ut väsentligt vilket gjorde att vi flyttade till större lokaler på Huddiksvallsgatan i mitten av 80-talet. Där vi var verksamma fram till i början på 90-talet då var det dags för ny flytt till Hägersten. Idag finns vi på Storsätragränd, Skärholmen.

Nu har företaget tagits över av en tredje generation, som har utökat verksamheten med inriktning på energibesparning och komponenter kring automation. Det har även lagts ner mycket investeringar kring miljö och hälsa. I dag är bolaget återförsäljare för ett stort antal bolag."

www.ekstrom-soner.se

 

Kommentera